IEMS

IEMS

Bring it home – make it yours

Kontakt: Roger Brovik

 • Design

 • Varumärkesutveckling

 • Webbutveckling

 • IEMS är en heminredningskedja med e-handel och flera butiker runt om i södra Sverige. Sedan vi inledde samarbetet under 2017 har vi tagit fram en ny visuell identitet, ett nytt kommunikationskoncept och en ny sajt med tillhörande e-handel.

   

  IEMS har sett likadana ut sedan 1999. Då fanns det en fysisk butik vars besökare till stor del bestod av stamkunder. Under åren har verksamheten vuxit med fler butiker och ett bredare sortiment av välkända varumärken. Det fanns ett behov av en modern visuell identitet som matchade de produkter som erbjuds och som kunde attrahera nya kundgrupper.

  Den nya identiteten har ett stilrent uttryck som speglar den trendsäkra inredningskedja IEMS är idag. Identiteten har tagits ut i alltifrån storefronts och butiksinredning till profilmaterial i form av påsar, etiketter, visitkort och presentkort. Vi har också tagit fram annonsmaterial för tryckta och digitala enheter.

   

  Med det nya kommunikationskonceptet Bring it home – make it yours vill vi inspirera kunderna att tänka kreativt kring inredning. IEMS har produkterna, men det är när du kommer hem med din nya vas eller dina nya kuddar som det roliga börjar. Konceptet lanserades med en film som på ett lekfullt sätt visade upp produkterna.

  I arbetet med IEMS nya sajt och e-handel ansvarade vi för hela projektet, från start till mål. Det innebar research i form av intervjuer, dataanalys och målgruppsarbete, effektkartläggning, kundresa och UX, design, teknisk implementation och innehåll. Resultatet blev en inspirerande sajt och en användarvänlig e-handel som växer sig starkare för varje dag och konstant lockar nya kunder.

   

  Identiteten togs ut i nytt profilmaterial, sociala medier strategi, mallar för sociala medier, skyltar inne i butiken och storefronts såväl som inredning inne i butikerna. Annonsmaterial för digitala och tryckta enheter togs ut med tillhörande profilmaterial, exempelvis ny design för storefronts i de fysiska butikerna.

   

  Sajten är byggd i wordpress och e-handeln i WooCommerce. Nu arbetar vi löpande med att förvalta, underhålla och vidareutveckla sajt och e-handel.