Box Office - Upplevelser i ny tappning

Namn:
Box Office - Upplevelser i ny tappning
Kund:
Resia

Box Office, och dess systerföretag Arte Udland i Danmark och Ticket Service i Norge, säljer eventbiljetter inom sport, musik och sightseeing i hela världen. Box Office arbetar med både privatpersoner och resebyråer och erbjuder alltifrån Premier League-biljetter till musikaler i New York.

Box Office, hade en föråldrad och inte särskilt användarvänliga site. Strax före årsskiftet 2012/2013 blev de uppköpta av Resia Travel Group och våren 2013 beslutades att göra ett stort omtag och modernisera webben.

Då de tidigare hade arbetat med ett annat UX- och designföretag ville Box Office att detta företag tog fram formen för den nya siten. Dear Friends roll blev därför att som teknisk lead ansvara för implementation av CMS (Litium Studio) och e-handelsfunktionalitet, inklusive produkt- och biljettlistning, varukorg och kassaflöde. Lösningen krävde integrationer mot bokningssystem, CRM-system och betallösning. Dear Friends utvecklade även en kraftfull sökfunktion baserat på Lucene för att kunna göra snabba produktsökningar. För att säkerställa en hög driftssäkerhet användes en lastbalanserad servermiljö och givetvis krypteras all trafik med SSL.


Många komponenter specialbyggdes och projektet löpte över två år. I juni 2015 lanserades nya www.boxoffice.se, www.arteudland.dk och www.ticketservice.no