...så Gud skapade Änglarna

Namn:
Hyllningsfilm
Kund:
IFK Göteborg

Inför årets första match mellan ärkerivalerna IFK Göteborg och Malmö FF spänner Blåvitt musklerna lite extra och släpper en hyllningsfilm som riktar sig till alla supportrar och spelare. Filmen kompletterar på ett kärleksfullt och humoristiskt sätt Skapelseberättelsen, med hjälp av Sven Wollters karaktäristiska stämma och starka bilder med mycket känsla.

Vi hymlar självklart inte med att grundidén var att göra en kärleksfull pastisch på RAM:s uppmärksammade reklamfilm som gick under årets upplaga av Super Bowl – men ärligt talat så tycker vi att den passar ännu bättre till Änglarna. Och eftersom det var viktigt att ligga nära originalet, låg den största utmaningen i att hitta en röst som är djupt förankrad hos svenska folket och samtidigt har kraft och trovärdighet nog att förmedla vårt budskap. Därför blev både vi och IFK Göteborg såklart väldigt glada när Sven Wollter, som är en känd Blåvitt-supporter, tackade ja till att hjälpa till att skapa en skön känsla i magen hos alla likasinnade.

Se filmen: Så Gud skapade Änglarna

Dear Friends ligger bakom idé, manus och bildspel. Till ljudet tog vi hjälp av Flickorna Larsson.

Filmen har fått mycket uppmärksamhet i media. Samma dag som den släpptes figurerade den i GP, Aftonbladet, GT/Expressen, Resumé, Dagens Media och en mängd bloggar och fotbollsforum. Även IFK:s supportrar har tagit den till sina hjärtan, vilket är det viktigaste av allt.